Opvullen van de borsten, maar dan met eigen vet

Eigenlijk iedereen heeft wel eens van een borstvergroting gehoord. Niet zo gek ook, want het is de meest uitgevoerde ingreep in de cosmetische chirurgie. Borsten spelen voor veel vrouwen toch wel een belangrijke rol. Een vrouw kan zelfs wat onzeker worden doordat haar borsten wat klein zijn. Traditioneel gezien wordt er bij een borstvergroting een implantaat ingebracht, meestal silicone.

Dit zorgt ervoor dat de borsten dus voller worden en een grotere cupmaat krijgen. Sinds enige tijd is er ook de mogelijkheid om de borsten te vergroten met het eigen vet, wat vanaf een andere plek in het lichaam wordt weggehaald. Meestal op een plek waar de vrouw het liever niet ziet, bijvoorbeeld rond de buik, billen of heupen.

Lipofilling

buikvet lipofillingDe techniek die hiervoor gebruik wordt heet lipofilling. Het vet van iemand wordt in eerste instantie weggehaald vanaf een bepaalde plek in het lichaam. Rond de buik bijvoorbeeld. Hiervoor wordt er gebruik gemaakt van liposuctie, of beter gezegd liposculptuur. Dit lichaamsvet wordt vervolgens opnieuw ingebracht in de borsten. Dit geeft vaak een zeer natuurlijk effect, meestal natuurlijker dan bij silicone het geval is. Het vet wordt door het lichaam vaak goed geaccepteerd, het is immers hetzelfde vet wat al in het lichaam aanwezig was, echter op een andere plek. Lipofilling borstvergrotingen worden dan ook steeds vaker gedaan. Veel mensen zijn er tevreden over.

Nadelen

Een vrouw grotere borsten geven door de borstvergroting met eigen vet uit te voeren kent echt ook een nadeel. Soms wordt een deel van het vet door het lichaam afgevoerd en blijft het dus niet in de borsten zitten. Als er iets verdwijnt, dan is het meestal niet al het vet dat is geïnjecteerd maar een deel daarvan. Soms is het dan ook noodzakelijk om de behandeling enkele malen te herhalen, voor het gewenste resultaat.