De klachten waarbij een fysiotherapeut in Zeist kan helpen

Mensen die lichamelijke klachten hebben die kunnen voor een behandeling terecht bij de fysiotherapeut. Dit kunnen klachten zijn die variëren van stijfheid tot aan chronische pijn in spieren en gewrichten. De meeste mensen denken bij een fysiotherapie aan het behandelen van rug- en nekklachten.

De Fysiotherapeut in Zeist kan echter veel meer doen dan dit. Om je een idee te geven met welke klachten een fysiotherapeut je kan helpen hebben we dit artikel opgesteld. Hierin geven we verschillende voorbeelden van klachtverschijnselen waarbij een fysio kan helpen. Dit zijn echter nog lang niet alle behandelingen die de specialist kan uitvoeren. Een goed advies is om bij pijn aan wervels, botten, spieren, banden, gewrichten en zenuwen aan de behandelende arts te vragen of een fysiotherapie behandeling kan helpen om van deze klachten af te komen.

Fysiotherapeutische behandelingen

fysioEr is eigenlijk geen gedeelte van het lichaam waarbij een fysiotherapeut niet kan helpen om pijnverschijnselen te laten verdwijnen. De effectiviteit van de behandeling is natuurlijk wel afhankelijk van de soort klachten die iemand ervaart. Wanneer de oorzaak licht in spieren, banden, gewrichten en zenuwen dan is de kans groot dat een fysiotherapeutische behandeling nuttig kan zijn.

Van sommige klachten weten mensen niet dat een fysio hen hier vanaf kan helpen. Dit zijn klachten die niet lijken of deze bijvoorbeeld direct iets met een beknelling van spieren te maken hebben. Zo kan een fysiotherapeut mensen bijvoorbeeld van migraine klachten verlossen door ervoor te zorgen dat een beknelling van de spieren in de nek verdwijnt. Wanneer zij hier eenmaal van verlost zijn kunnen ook de chronische migraine klachten verdwijnen.

Hulp van een fysiotherapeut

De hulp van een fysiotherapeut bij klachten bestaat uit een aantal dingen. Ten eerste zal je een reeks van behandelingen moeten ondergaan. In weinig gevallen kan een klacht met één enkele behandeling verholpen worden. De behandelingen bij een fysio praktijk bestaan meestal uit 30 minuten waarin de therapeut verschillende activiteiten zal verrichten. Een half uur is natuurlijk niet lang. Meestal wordt aan de patiënt gevraagd om 1 of 2 keer in de week terug te komen. Verder zal de fysio ook advies geven over oefeningen die men thuis kan uitvoeren in de tussentijd.