Beroepsaansprakelijkheidsverzekering prijs opvragen 

Als ondernemer loop je risico’s om aansprakelijk gesteld te worden als er wat gebeurt tijdens het uitoefenen van de werkzaamheden. Uiteraard heb je daarvoor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afgesloten. Maar deze verzekering dekt niet alle schade, dus voor bepaalde beroepen is het verstandig om ook een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.  

 Rekenfout 

 Als je een architect bent en je maakt een rekenfout, dan zijn de gevolgen aanzienlijk. Ook als bijvoorbeeld belastingadviseur kun je een verkeerd advies geven, zonder dat je dat bedoeld hebt uiteraard. Hierdoor kan een client te veel belasting moeten betalen en een boete krijgen. Dit zijn slechts twee voorbeelden waarbij je als ondernemer aansprakelijk gesteld kunt worden. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering prijs kan in deze gevallen de kosten dekken.  

 Soms is het verplicht 

 Voor sommige beroepen wordt een beroepsaansprakelijkheidsverzekering geëist als je een opdracht aanneemt. Het is dus handig om op voorhand een beroepsaansprakelijkheidsverzekering prijs op te vragen. Dat is wat minder makkelijk dan met veel andere verzekeringen waarbij je online makkelijk een vergelijking kunt doen. Voor dit soort verzekeringen is veel meer informatie nodig door de verzekeraar. Vraag dus bij een aantal aanbieders een offerte op en vergelijk de voorwaarden en de premie. Het is belangrijk dat de verzekering goed is afgestemd op jouw beroep en bedrijf. Je wilt immers goed verzekerd zijn als je onverhoopt aansprakelijk wordt gesteld voor een geleden schade.  

 Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering prijs opvragen doe je dus het liefst voordat je aan een opdracht begint, zodat je goed verzekerd bent als je daadwerkelijk wordt ingehuurd. Maar bekijk eerst of dit een verzekering is die past bij jouw beroep en of deze door je opdrachtgever geëist wordt.